Featured

Camera Live Barajul Dragan

25 Vizionari
Published

Pentru a ajunge la Barajul Drăgan, cunoscut și sub numele de Barajul Floroiu, din judetul Cluj – Valea Draganului, trebuie să călătoriți aproximativ 70-80 de kilometri în direcția Oradea. Virați la stânga pe o stradă mică care trece peste o cale ferată si Odată ajungeti în satul Valea Drăganului. Barajul se află la vârful unei șosele în serpentine cu peisaje frumoase pe parcurs, pe care o veți intra după ce veți trece prin sat.

Barajul Drăgan, cunoscut și sub numele de Barajul Floroiu, este o structură impresionantă situată aproape de confluența râurilor Drăgan și Sebeșel pe teren stâncos. A fost construit în 1987 și are o înălțime de 120 de metri și o lățime de 424 de metri, formând un lac de acumulare de 292 de hectare cu 112 milioane de metri cubi de apă. Acest lac este plin cu pește, inclusiv păstrăvi și carpe, și este un loc popular pentru pescuit.

Barajul își trage numele de la un sat mic numit Floroiu, unde au locuit muncitorii și familiile lor în timpul construcției și unde exista un bar condus de un anumit domn Floroiu. În serile de iarnă, muncitorii se invitau adesea unii pe alții să meargă la Floroiu, astfel încât numele s-a asociat cu satul și apoi cu barajul.

Potrivit relatărilor locale, ruinele unei mici cabane pot fi găsite la fundul lacului, care a fost utilizat ca punct de popas pentru fugari in cel de-al Doilea Război Mondial și ca loc de depozitare a hranei pentru cei care lucrau în pădurea din apropiere. In mod asemanator. există de o biserică situată la fundul lacului Beliș-Fantanele din judetul Cluj.

Locatie si acces Baraj Dragan-Floroiu:

Barajul Dragan – Floroiu se află la aproximativ 70 de kilometri de Cluj, în zona numită Valea Drăganului. Accesul se poate face de pe DN1 Cluj-Oradea prin halta Valea Drăganului.

Structura:

Barajul Floroiu este construit din beton în arc, cu o înălțime de 120 m și o dublă curbură. Are un volum total de 112 milioane metri cubi și o deschidere la coronament de 424 m. Este al doilea baraj ca mărime din România.

Lacul de acumulare Drăgan:

Lacul de acumulare Drăgan are o suprafață de 293 ha și este populat cu pește (păstrăv, clean), fiind o locație ideală pentru pescuit și recreere. Are două brațe de 4 respectiv 12 km.

Atmosfera locala:

Zona în sine este de un pitoresc deosebit, cu o priveliște spectaculoasă oferită de imensul lac. Pădurea de brazi și spiritul apei formează o putere aparte, care te face să visezi la infinit. Barajul Drăgan-Floroiu este ca un „nai gigant de beton”, supus la forțele incredibile ale râurilor Drăgan și Sebeșel. Aerul puternic și priveliștea limpede te poartă într-o stare de beatitudine, într-o transă specifică doar acestui loc.

 

Categoria
Camere Live Munte
Fii primul care comenteaza acest videoclip.